Свечани пријем првака
23. августа 2024.
137. Смедеревска јесен
6. септембра 2024.

Свечани пријем првака

У суботу 31.8.2024. године наша школа је организовала свечани пријем првака у Центру за културу у 18 часова. Родитељима и будућим првацима обратила се директорка школе :

,,Драги наши прваци, поштовани родитељи , колеге учитељи и остали гости. Добро дошли у ОШ,, Свети Сава’’ . Ми смо данас посебно срећни јер примамо нову генерацију ђака првака. Свети Сава је најмлађа школа у нашем граду која се може похвалити изузетно добром опремљеношћу, модерним и функционалним техничким средствима и јако добрим и пожртвованим наставним кадром .

Ове године обележавамо 16 година постојања школе.

Учинићемо све да се ђаци прваци у школи осећају пријатно, срећно и задовољно.

 

Драга децо, данас сте закорачили у најлепше раздобље живота, ђачко доба. Од овог тренутка испред вас се отвара дуг  пут на чијем крају вас чекају две најважније животне вредности : знање и пријатељство.

Знање ће вам подарити ваши учитељи. Они су ту због вас и сваки ће због љубави према деци помоћи да савладате школске задатке, изградите себе  и своју будућност. Бориће се као и ваши родитељи , радовати се вашим успесима , победама на такмичењима, а када године прођу и вашим успешним каријерама. Зато их поштујте, верујте им и слушајте њихове мудре савете који ће вам бити драгоцени и када постанете одрасли људи.

Друга вредност коју ћете понети из својих школских дана је пријатељство. У овом тренутку не знате, али можда је баш поред вас ваш најбољи друг или другарица , ваш пријатељ за цео живот који вас неће оставити на пола пута или заборавити у тешким тренуцима. Зато је много важно , да пре свега будете добри другари , да помогнете једни другима када помоћ затреба, да заједно славите успехе и да заједно тугујете због неуспеха , да поделите ако имате више или не замерате онима који имају мање. Само тако ћете постати добри људи , а то је исто толико важно колико и знање које ћете понети на крају школе.

Родитељима желим да са пуно љубави и стрпљења прате школовање своје деце, да успоставе добру сарадњу са учитељима и радницима школе, а учитељима честитам пријем нове генерације и много успеха у раду.

 

Драги наши прваци, поштовани родитељи ,, Основна школа ,, Свети Сава ‘’ је од данас за све вас широм отворила врата . Честитам вам и желим срећан полазак у први разред!’’

Уследила је величантвена приредба коју су припремили ученици наше школе заједно са својим наставницима и учитељима, а посебну пажњу и велико усхићење изазвао је аниматор на самој крају приредбе који је током прозивке ученика по одељењима деци поделио балоне и поклоне од школе у знак добродошлице.

 

Делић амтосфере можете погледати на фотографијама које следе.