Општинско такмичење из физике
11. фебруара 2023.
Општинско такмичење из српског језика
25. фебруара 2023.

Пролећни фестивал – обичаји, традиција и прослава

Претходне недеље у нашој школи одржана је едукативно – креативна радионица под називом ” Пролећни фестивал – обичаји, традиција и прослава”. Ученици шестог разреда имали су прилику да се упознају са културом и традицијом најмногољудније државе на свету – Кине. Радионицом је координирала наставница географије Милица Иванковић. Радионицу је чинио теоријски део у виду презентације и практични део у виду израде школског паноа. Ученици су имали прилику да сазнају који традиционални кинески празник називамо Пролећним фестивалом, који су обичаји и датум обележавања празника, да ли наша традиција има сличности са кинеском традицијом и у чему се оне огледају, да уоче разлике између двеју култура, да сазнају када се одвија највећа миграција људи на свету али и највећа потрошња ватромета, да се упознају са кинеском храном и њеним симболичним значењем, декорацијом која прати прославу празника и још неким занимљивостима… Након одржане презентације ученици су приступили изради школског паноа чије фотографије можете погледати у наставку.

Након завршетка  паноа, ученици су послужени колачићима среће од папира на којима су биле написане народне српске изреке, а које је припремила наставница Милица за њих. Фотографије можете погледати у наставку.

Ученици су били одушевљени. Радионица је дивна прилика да ученици сазнају нешто ново, покажу своју креативност и машту, да се друже, сарађују и боље међусобно упознају и уживају у ономе што стварају. Ова радионица је само почетак једног низа радионица које нас тек очекују и прилика да подстакнемо и инспиришемо остале да нам се прикључе. Пратите наш сајт и будите у току са новим дешавањима у нашој школи.